Home

home who

 Είμαστε μια συλλόγικότητα ανθρώπων που αποπειράται να διατυπώσει μια άλλη πρόταση εμπορίου, έξω από κάθε επίσημη οικονομική δομή, έξω από τα επίσημα εμπορικά κυκλώματα.

Είναι ένα εναλλακτικό μοντέλο εμπορίου, που στη θέση του κέρδους βάζει πλήθος στόχων:banksy1

    Την άμεση σχέση πaltαραγωγού – καταναλωτή
    Την αυτονομία και την αξιοπρεπή διαβίωση του παραγωγού.
    Τη βιωσιμότητα της αδιαμεσολάβητης δομής διακίνησης.
    Τη ποιότητα και τη προσιτή τιμή για τον καταναλωτή.
    Τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.
    Τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.
    Τον συλλογικό αγώνα για να αλλάξουν οι σκληρές συνθήκες εκμετάλλευσης που επιβάλλει η παγκόσμια αγορά, οι     πολυεθνικές που την ελέγχουν και οι μεσάζοντες.
    Τη συμμετοχή σ' ένα δίκτυο διακίνησης προϊόντων που δεν παράγονται σε συνθήκες εκμετάλλευσης της φύσης και των ανθρώπων.
    Η ποιότητα των προϊόντων, να μην περιορίζεται στη συσκευασία και για διαφήμισή τους να έχουν τη γεωγραφία, την ιστορία, τον κόπο των ανθρώπων που τα παράγουν, καθώς και την κινηματική τους δράση.

 home how

Οι άνθρωποι της Terra Verde λειτουργούμε σε εθελοντική βάση, με συλλογικές διαδικασίες βασισμένες στις αρχές της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης και της εκτίμησης σε αυτόν που αντιστέκεται.

Συζητάμε, προτείνουμε, συντονιζόμαστε, δρούμε σε ανοιχτές συνελεύσεις όλων των ενδιαφερομένων.

Στόχος μας είναι ένα δίκτυο ανταλλαγής και διάδοσης ιδεών των οποίων η αξία δεν μετριέται σε χρήμα. Όπου οι έννοιες αλληλεγγύη, εμπιστοσύνη, συντροφικότητα, συμμετοχή, δοκιμάζονται στην πράξη και διαχέονται στην κοινωνία, σαν εφαρμόσιμα παραδείγματα.

Όταν μιλάμε για αλληλεγγύη, εννοούμε την έμπρακτη στήριξη αγώνων και κινημάτων, που μας δίνουν ώθηση να κινητοποιηθούμε, όχι τη «συμπόνια για τους φτωχούς».

home prod

Μέσω ενός δικτύου αντίστοιχων συλλογικοτήτων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη αποκτήσαμε πρόσβαση σε προϊόντα:

    Ζαπατίστικων κοινοτήτων, του Κινήματος κατάληψης γης Βραζιλίας (MST), κολεκτίβων Εκουαδόρ και Βιετνάμ, Παραγωγικών Συνεταιρισμών κοινωνικής αλληλεγγύης Ινδίας, Τανζανίας, Νότιας Αφρικής και από το κίνημα απελευθέρωσης από τη Μαφία/Παρακράτος (Ιταλία)
    Αγροτών-Παραγωγών και συνεταιρισμών με κοινωνική δράση από όλη την Ελλάδα
    Αγροτών – Παραγωγών και συνεταιρισμών τοπικών προϊόντων με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας προώθησης μια άλλης αδιαμεσολάβητης λογικής στην αγροτική παραγωγή και διακίνηση στην βάση της σχέσης εμπιστοσύνης παραγωγού-καταναλωτή
    Από το Κοίσπε Χανίων, φτιαγμένα από άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα που παρόλο τον αποκλεισμό που υφίστανται, ανάπτυξαν καινοτόμες λύσεις για την ένταξή τους στην κοινωνία που συνέχεια τους απαξιώνει
    Από τις αγροτικές φυλακές Χανίων, που παράγουν οι έγκλειστοι (κεραμικά και άλλα χειροτεχνήματα.)

home to whom

Αποδέκτες μας είναι όλοι όσοι πιστεύουν στις αρχές της συμμετοχικότητας, της αυτονομίας, της αλληλεγγύης της αυτοοργάνωσης, της αντίστασης σε κάθε μορφή κερδοφόρας διαμεσολάβησης. Όλοι όσοι σέβονται τον εαυτό τους, τους συλλογικούς αγώνες, τον συνάνθρωπο, την φύση και όσοι αντιστέκονται.

Θέλουμε συλλογικά μέσα στην καταναλωτική κοινωνία να αμφισβητήσουμε τις υπάρχουσες κοινωνικές σχέσεις, την εκμετάλλευση και την κερδοσκοπία στην καθημερινή μας πρακτική. Να αποτελέσουμε όλοι μαζί ένα άλλο πρόταγμα στην κρίση που μας μαστίζει, κοινωνική, ηθική και ιδεολογική.

 

 

Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5,
Παλιά Πόλη Χανίων, Κρήτη

28210-52201

info@terraverde-chania.gr

Δεύτερα - Παρασκευή
09:00-21:00
Σάββατο 09:00-14:30
syneleush icon
Ανοιχτή Συνέλευση κάθε πρώτη Τετάρτη του Μήνα
catalog icon

katoikon
fb shop icon

 AFISA TERRA VERDE


Autokollito

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Ενημερωθείτε για τα νέα μας

Copyright © 2016. All Rights Reserved.