Home

Εκδηλώσεις & Δράσεις

BOOKS N’ BEER από τις 7 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου

afisa bookΗ Terra Verde – Πράσινη Γη - πάντα είχε μεγάλη αγάπη για τα βιβλία· εξάλλου κάποια βιβλία που προτάσσουν την έννοια της συλλογικότητας και περιγράφουν ένα άλλο παράδειγμα οικονομίας αποτελούν το θεωρητικό της υπόβαθρο. Τον τελευταίο χρόνο καταφέραμε να προχωρήσουμε ένα βήμα ακόμα και να βάλουμε τις βάσεις για ένα μικρό βιβλιοπωλείο μέσα στο παντοπωλείο. Μέσα στη συλλογικότητα της Terra Verde συγκροτήθηκε και δραστηριοποιείται ομάδα βιβλίου και το βιβλίο απέκτησε τον δικό του διαμορφωμένο χώρο μέσα στο παντοπωλείο.
Όπως ήταν λογικό, στραφήκαμε αρχικά στους μικρούς συνεταιριστικούς εκδοτικούς οίκους, αλλά σταδιακά επεκταθήκαμε και σε μεγαλύτερες εκδοτικές προσπάθειες ακολουθώντας τα βιβλία που μας κινούσαν το ενδιαφέρον.
Γνωριστήκαμε και συνεργαζόμαστε με τις εκδόσεις: Angelus Novus / Oposito / Red n' noir / Αντίποδες / Ακυβέρνητες Πολιτείες / Βιβλιοπέλαγος /  Έυμαρος / Ευτοπία / Εκδόσεις των Συναδέλφων / Εκδόσεις των Ξένων / Θεμέλιο / Κουκκίδα / Μάγμα / Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Και το περιοδικό: Σχεδία - Περιοδικό δρόμου
Στην Terra Verde μπορεί πια κάποιος να βρει μυθιστορήματα, ποίηση, βιβλία ιστορίας και κοινωνιολογίας, έργα κλασικά και έργα σύγχρονα.
Η πολύ θετική ανταπόκριση που βρήκε το εγχείρημα, μας γέμισε αισιοδοξία και μας οδήγησε στο επόμενο βήμα, στην οργάνωση του πρώτου μας BOOKS N’ BEER που θα περιλαμβάνει βιβλιοπαρουσιάσεις, ψιλή κουβέντα και μπαζάρ βιβλίου. Στον πεζόδρομο της Τσουδερών από τις 7 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου

Στο μπαζάρ του BOOKS N’ BEER, κάθε μέρα από τις 18:00-22:00, θα μπορεί κάποιος να βρει βιβλία όλων των εκδοτικών οίκων με τους οποίους συνεργάζεται η Terra Verde καθώς και τοπικών εκδοτικών οίκων, όπως Ε.Π.Ε.Κ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΕΡΕΙΣΜΑ / ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ, καθώς και βιβλία Χανιωτών συγγραφέων.
Ακόμα θα παρακολουθήσουμε:
- Εργαστήριο Βιωματικής γραφής με την Ειρήνη Δερμιτζάκη, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 19:00 – 21:30.
- Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Μανώλη Νταγιαντά την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 19.00. Θα προλογίσουν η φιλόλογος Κατερίνα Νανούρη και ο δάσκαλος Μανώλης Χατζηπαγιώτου. Η βραδιά θα κλείσει με το λαούτο του Γιάγκου Χαιρέτη σε μελοποιημένα ποιήματα.
- Παρουσίαση του βιβλίου των Δ. Σωτηρόπουλου, Γ. Μηλιού και Σ. Λαπατσιώρα Το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα στο Σύγχρονο Καπιταλισμό. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Πολίτης (μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου) και ο συγγραφέας Σπύρος Λαπατσιώρας (επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κρήτης).
Θα κλείσουμε μελωδικά με το ακορντεόν του Μάκη Τσαμαλίκου
Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας από τον covid
Για να βρούμε τους τρόπους να πατήσουμε στη γνώση των βιβλίων και να κάνουμε πράξη έναν κόσμο ισότητας και αλληλεγγύης.

Χ"Μιχάλη Νταλιάνη 5,
Παλιά Πόλη Χανίων, Κρήτη

28210-52201

info@terraverde-chania.gr

Δεύτερα - Παρασκευή
09:00-21:00
Σάββατο 09:00-14:30
syneleush icon
Ανοιχτή Συνέλευση κάθε πρώτη Τετάρτη του Μήνα
catalog icon

katoikon
fb shop icon

 AFISA TERRA VERDE


Autokollito

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Ενημερωθείτε για τα νέα μας

Copyright © 2016. All Rights Reserved.